Historien om Annie

Annie, Sony pictures (offisielt bilde)

AV HEIDI LOUISE ABRAHAMSEN, 7A, Nordstrand skole.

MUSIKALEN er skrevet av Thomas Meehan, Charles Strouse og Martin Charnin, og er fra 1977.Den er basert på en tegneserie kalt Little Orphan Annie av Harold Gray.
«Annie» handler om en 11-år gammel jente som bor på det forferdelige barnehjemmet der den egoistiske Miss Hannigan styrer. Hun får barna til å vaske og rydde hver dag, mens hun selv ikke gjør noe som helst.
En dag blir hun invitert til den strenge milliardæren Oliver Warbucks, som ikke har noen erfaring med barn, sitt hjem.

Hun forteller han om håpet om å finne foreldrene, og han lover å finne dem. En stor dusør blir utlovet av Warbucks til den som kan finne foreldrene til Annie, eller foreldrene selv. Men det er mange som vil ha dusøren, og Annie blir satt i fare.

På tiden «Annie» ble laget var den den dyreste musikalen noensinne laget. 40 millioner dollar ble brukt.
Barna som jobbet der skulle jobbe om natten også. For å gjøre dette måtte de endre på loven om barnearbeid
8000 jenter kom på audition for å spille som Annie. Auditionen varte et helt år. Den heldige jenta ble Aileen Quinn.

Musikalen ble en stor suksess og rundt 500 forskjellige produkter med Annie-baserte motiv ble laget.