Leser så det freser, også på engelsk

Engelske lesemål

Det er ingen hemmelighet at lesing leder til læring. Det har syvendeklassingene på Nordstrand skjønt til gangs. Denne høsten har de ikke bare lest titusenvis av sider på norsk. Også på engelsk har de lest nesten 30 000 sider. Det er bare å ta av seg hatten for disse flinke barna. 

 

"Vi lever i et samfunn der vi er avhengige av tekst og der det er viktigere enn før å beherske lesing. Mye forskning og erfaring viser at barn som oppdager gleden ved bøker, blir bedre til å lese og skrive," skriver nettstedet Forskning. 

Dette er direkte overførbart til læring av engelsk også.

Flere av elevene fortsetter å velge engelske bøker på fritiden etter leseprosjektet. Og engelsklæreren ser en fantastisk utvikling på språket. 

 

- Jeg er så stolt av dem, sier engelsklærer Liz Kjønø. 

 

Og hun kan bekrefte at de ikke skal legge vekk engelsk skjønnlitteratur etter dette. 

 

- Nå holder vi på med en fantastisk short-story, "Whose face do you see" av Melvin Burgess, som jeg tror elevene liker godt. Neste prosjekt er en engelsk tenåringsroman som skoletjenesten ved Deichmanske bibliotek faktisk bestiller for oss etter at jeg spurte om de hadde et klassesett av den. Romanen heter "The Absolutely True Story of a Part-Time Indian" og er både morsom og alvorlig, forteller engelsklæreren, som gleder seg veldig til å begynne arbeidet med den.