Læringsstøttende aktiviteter

Forsøk

Gymsalaktiviteter

Målområde: Fysisk aktivitet og lek

I gymsalen er det åpent de fleste dagene i uka. Vi tilbyr organiserte leker, ballspill og annen sport. Mandager har vi allidrett, med et rullerende program av ulike idretter. Ansvarlig for gymsalaktiviteter er Naser, som er utdannet gymlærer og brytetrener. Dette er åpent for alle.

Tegnegruppe

Målområde: Kunst, kultur og kreativitet

Tegning foregår i et av klasserommene til førsteklasse de fleste dagene i uka. Der har barna mulighet til å lære ulike teknikker innen tegneforming eller tegne som de selv vil. Gruppa vil også lage ting til gitte temaer. Ansvarlig for tegnegruppa er Huan, som er utdannet kunst- og håndverkslærer. Dette er åpent for alle.

3. klasseklubben

3. klasseklubben er et tilbud til elever i 3. klasse på tirsdager og fredager. På tirsdager skal vi lage mat på skolekjøkkenet. Matlaging krever påmelding (line.platt.vefald@ude.oslo.kommune.no). De som ikke lager mat, kan være på biblioteket eller i 3. klasserommene der vi tilbyr ulike aktiviteter, gjerne i forbindelse med månedens tema. Høsten 2018 har vi temaet verdensrommet, med ulike sider av dette hver måned. På fredager er vi sammen, i 3. klasserommene eller på biblioteket. Ansvarlig for gruppa er Lisa og Hanne Line.

Superkidsa

Superkidsa er et tilbud til elevene i 4. klasse. Vi holder til på Superkidsrommet i A-bygget. På Superkidsarommet har vi spill som air hockey, fussball, og x-box, samt brettspill. Det er også mulig å tegne eller drive med andre formingsaktiviteter. Ansvarlig for Superkidsa er Hilde.

Friluft og forskning

Målområde: Natur, teknikk og miljø

Friluft og forskning er ei gruppe for alle som er nysgjerrige på naturen rundt seg, liker å være ute eller er interessert i lokalhistorie. Vi skal på turer, dra på museum, lage mat ute og gjennomføre vitenskapelige forsøk. Det blir besøk til Østensjøvannet under høsttrekket, lokalhistoriske omvisninger i nærmiljøet og spennende eksperimenter. Ansvarlige for gruppa er Kristoffer og Raja. Kristoffer er utdannet historiker og Raja har jobbet som naturfagslærer.

Ved mange påmeldinger, blir gruppa delt i to partier, slik at førsteklasse har tid for seg selv før resten av gruppa samles. Dette gjelder kun vitenskapelige forsøk. Turene er felles.

Dag og klokkeslett: Torsdager 14:00-16:00 (sted kommer)

Påmelding sendes til kristoffer.momrak@ude.oslo.kommune.no innen mandag 3. september. Det er viktig at navn og klasse fremkommer av påmeldingen!

Mat og helse

Målområde: Mat og helse

Gruppa er åpen for påmelding for base 2 og 3. Vi holder til på skolekjøkkenet øverst i A-bygget, der vi lager mat sammen og lærer om kosthold, regler på kjøkkenet og hygiene. Utgangspunktet for all mat vi lager er matpyramiden, med samtaler om hva vi bør spise mye eller lite av. Vi lærer bl.a. om hvor vi finner vitaminer, mineraler, aminosyrer og annet kroppen trenger.

Gruppa ledes av Shatha og Alvilde på mandager og av Lisa og Hanne Line på tirsdager. Hanne Line er utdannet kokk. Det er mye å kunne på et kjøkken, og vi lærer om forkortelser vi ofte bruker på kjøkkenet, med mål, vekt og omregning. Vi skal lære hva redskapene vi bruker på kjøkkenet heter og lære bordskikk og borddekking. Gruppa skal også lære om ulike matvarer, hva de inneholder og hvordan vi kan finne slik informasjon. Vi snakker om holdbarheten på maten og hva vi kan gjøre med restemat. I forbindelse med høytider, blir det fokus på tradisjonell mat. Vi snakker om julemat og norske mattradisjoner.

Dag og klokkeslett: Mandag kl. 14:00-16:00 (base 2). Tirsdag kl. 14:00-16:00 (base 3).

Gruppa møtes på AKS-kjøkkenet kl. 13:35 (rett etter skoleslutt) og starter opp i uke 37.

De som er med på gruppen må være på kurset "fra start til slutt".

Påmelding til mat og helse gruppen sendes på mail til line.platt.vefald@ude.oslo.kommune.no innen mandag 3.september. Det er viktig at navn og klasse fremkommer av påmeldingen!

OBS: Blir det mange påmeldte barn ser vi oss nødt til å dele gruppene i to eller tre. Mer info kommer til dere som har meldt på barna deres etter påmeldingsfristen er gått ut og registreringen er ferdig.

Musikk, dans og drama

Målområde: Kunst, kultur og kreativitet

Musikk, dans og drama er ei gruppe for alle som har lyst til å gjøre noe på en scene. Alle kan melde seg på. Før jul skal vi sette opp musikalen "Bydyrene". Dette er en musikalsk fortelling om en grevling, et ekorn og ei kråke som bestemmer seg for å flytte til byen, etter at treet de bor i ble hugget ned. Denne musikalen ble første gang satt opp ved Aktivitetsskolen Nordstrand 2015.

Utover høsten skal vi lære sanger og replikker, skuespill, dans, skyggeteater og figurteater. Vi skal også lage kostymer og kulisser til oppsetningen. Forestillinger blir i desember.

Gruppa blir delt i to partier, slik at førsteklasse får egen tid i musikksalen før de andre kommer. Ansvarlig for gruppa er Kristoffer og Lisa. Kristoffer og Lisa har begge lang fartstid i musikklivet og har vært med på flere plateutgivelser.

Dag og klokkeslett: Onsdager kl. 13:30 til 15:30 i musikksalen.

Siste fredagen i hver måned er Superfredag! Da finner vi på noe hyggelig, gjerne i forbindelse med månedens tema og halvårets tema. På Superfredag kan barna ta med seg én leke hjemmefra, men ikke iPad, telefoner eller elektroniske spill.